Zijn jullie grafkisten milieuvriendelijk?

onze duurzaamste uitvaartkist ‘Ter Horst
Deze uitvaartkist is gemaakt van Douglas hout van het Gelderse landgoed Ter Horst te Loenen. Het landgoed heeft een eigen zagerij en drogerij. Met de opbrengst van de verkoop van het hout wordt het landgoed onderhouden. Het hout is aan de lucht gedroogd. Om zo min mogelijke energie te verbruiken is het hout niet geschaafd en wordt de kist volledig met de hand in elkaar gezet. Er is geen metaal verwerkt in deze kist, alle verbindingen, ook die van de handgrepen, zijn van hout. Een speciale verbinding die zeer vroeger in de scheepsbouw gebruikt werd. De handgrepen zijn gemaakt van hennep touw. De bekleding bestaat uit een matras en kussen van bamboe textiel (milieucertificaat aanwezig). Voor de vulling maken wij gebruik van PLA en houtkrullen. 

Al onze massieve grafkisten worden gemaakt uit duurzaam geproduceerd hout. In ongelakte staat en met een zeer milieuvriendelijke bekleding van bamboe zijn het allemaal milieuvriendelijke grafkisten.

Daarnaast bieden wij de grafkist gemaakt van gebruikt steigerhout. De Lilium, Bellis, Myosotis en Rosa worden van een gepatenteerd plaatmateriaal gemaakt dat geproduceerd wordt met respect voor mens en natuur.

Ook de Ibis producten gemaakt van populierenmultiplex zijn milieuvriendelijke grafkisten.